Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Στρατηγική Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΝΔ





Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να οδηγήσει σταδιακά σε ανάκαμψη την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε πολύ σύντομα, όπως λέει, να εδραιωθεί στην πρώτη θέση.

Γι΄αυτό η στρατηγική που θα χαράξει θα είναι δομική, σκληρή, μετωπική και εφ ' όλης της ύλης.

Η αντιπολιτευτική στρατηγική του προέδρου της ΝΔ θα έχει πολλά στοιχεία από το παρελθόν και στο επίκεντρό της θα είναι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο θέλει να αποδομήσει

Ο βασικός στόχος όμως, πέρα από την αντιπολίτευση που θα ασκήσει και τα πολιτικά οφέλη που μπορεί να αποφέρει, είναι να διευρύνει την κοινωνική απήχηση της ΝΔ και την επανασύνδεσή της με κοινωνικές ομάδες που την εγκατέλειψαν. Παράλληλα, η επιδίωξη του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να πετύχει την πολυπόθητη διεύρυνση και σε πρόσωπα από το φιλελεύθερο, μεταρρυθμιστικό, ευρωπαϊκό χώρο που δεν είχαν ταυτιστεί με τη ΝΔ, αλλά δύναται να συμπορευτούν με την αξιωματική αντιπολίτευση στα πλαίσια της πολιτικής σταυροφορίας που θέλει να ηγηθεί κατά του λαϊκισμού και του αμοραλισμού που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει.

Η διεύρυνση όμως θέλει χρόνο και λεπτές κινήσεις για να υλοποιηθεί, αφού δεν είναι εύκολη διαδικασία να συμπορευτούν άμεσα στελέχη του Ποταμιού και διαφορά ηχηρά ονόματα που στο παρελθόν είχαν κεντρικό ρόλο στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Αυτό που θα γίνει άμεσα θα είναι η όσο το δυνατόν πιο τακτική συνεννόηση με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπισθούν διάφορες ενέργειες της κυβέρνησης.

Η αντιπολιτευτική στρατηγική του προέδρου της ΝΔ θα έχει πολλά στοιχεία από το παρελθόν και στο επίκεντρό της θα είναι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο θέλει να αποδομήσει, καθώς θεωρείται και είναι ακόμα το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια πρώτη γεύση της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της ΝΔ την εποχή Κυρ. Μητσοτάκη ήδη φάνηκε τις πρώτες δυο εβδομάδες, όπου πέρα από την σκληρή, μετωπική σύγκρουση σε όλα τα θέματα, η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέτει επεξεργασμένες προτάσεις σε σειρά κρίσιμων θεμάτων.






Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου