Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Σας ενοχλούν Τράπεζες, Εισπρακτικές, Τηλεφωνίες; Δείτε τις οδηγίες της Αστυνομίας



Δείτε τις οδηγίες της Αστυνομίας!!!


1- Σε κάποιον άγνωστο που σας ενοχλεί ή σας απειλεί τηλεφωνικά μην απαντάτε και μάλιστα επιθετικά. Αυτό που επιζητεί για να συνεχίσει είναι η έντονη αντίδρασή σας.

2-Μπορείτε να αφήνετε το ακουστικό ανοιχτό . Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ενοχλητικός φαρσέρ θα αποθαρρυνθεί και θα κλείσει το τηλέφωνο.

3- Χρησιμοποιείστε αυτόματο τηλεφωνητή και αφήστε να καταγραφεί το μήνυμα. Επίσης, στον αυτόματο τηλεφωνητή μπορείτε να εγγράψετε μήνυμα δικό σας ότι όλες οι κλήσεις καταγράφονται σε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας ή σε ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης (security).

4- Κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μη σας ενοχλούν χαμηλώνετε τον ήχο του κουδουνίσματος ή βγάλτε το τηλέφωνο από την πρίζα.

5- Μην απαντάτε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κ.λπ.) που σας κάνουν άγνωστοι, ακόμη κι αν συστήνονται ως εμπορικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε κ.λ.π.

6- Αν οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, χρησιμοποιείστε την αναγνώριση κλήσεων (εφόσον δεν σας τηλεφωνούν από απόκρυψη) και επιπλέον, ενημερώστε την τηλεφωνική εταιρεία με την οποία είστε συμβεβλημένοι και την αστυνομία, προκειμένου να σας πληροφορήσουν ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε.

7- Όταν βρίσκονται στο σπίτι μικρά παιδιά ή υπερήλικες, καλό είναι να ενεργοποιείτε την εκτροπή κλήσεων, ώστε να μη δοθούν από τα άτομα αυτά πληροφορίες για σας και τους δικούς σας.

8- Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άτομα που σας συστήνονται ως τεχνικοί της εταιρείας του κινητού σας τηλεφώνου και σας ζητούν, για δήθεν έλεγχο της συσκευής σας, να πατήσετε το πλήκτρο με τη δίεση (#), τους αριθμούς 90 ή 09, δίεση (#) και έπειτα κάποιον άλλον αριθμό.

9- Να κλείσετε αμέσως το

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ακούστε σήμερα 92.8 στα fm ...


Συντονιστείτε απόψε στον 92.8 Yellow Radio. Είμαι καλεσμένος στην εκπομπή του Μιχαλόπουλου Χρήστου στις 22.00 μέχρι τις 23.55. 

Ευχαριστώ 
Μανώλης Ιωαννίδης

Οι νέοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας...




Η βεντάλια με τα στελέχη που θέλουν να μπουν στην κούρσα της διαδοχή της ΝΔ μόλις άνοιξε και περιλαμβάνει άνω των 10 δυνητικών υποψηφίων! 

Τον κίνδυνο να ευτελιστεί η διαδικασία επισημαίνει σε συζητήσεις με στελέχη ο Κώστας Καραμανλής.

Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι διχασμένη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει υποψηφιότητα ως την Κυριακή με 50η υπογραφή αυτή του επίτιμου Προέδρου της ΝΔ. Απέναντι του έχει την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δείπνησε με γαλάζιους βουλευτές, δίνοντας στήριξη στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εφόσον είναι υποψήφιος, αλλιώς άφησε τα πάντα ανοιχτά.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραμένει αρνητικός στο να είναι υποψήφιος και αναμένεται να συναντηθεί με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ανατροπή θα προκαλέσει μια υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, αν τελικά , όπως φημολογείται, κατατεθεί τις επόμενες ημέρες με υπόγεια στήριξη κεντρικών στελεχών.

Ήδη, πάντως, εκπρόσωποι του Κυριάκου Μητσοτάκη του Μάκη Βορίδη αλλά και του Άδωνι Γεωργιάδη πήραν τις λίστες με τα ονόματα των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και των συνέδρων. Αν δηλαδή δεν κατέβει ο Μάκης Βορίδης, θα κατέβει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν ανοίγει τα χαρτιά της και αναμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο των υποψηφιοτήτων, ωστόσο αρκετοί από τους υποστηρικτές της την παροτρύνουν να θέσει υποψηφιότητα.

Ο Νίκος Δένδιας ο οποίος ζήτησε με ανάρτησή του στα social media να διαφυλαχθεί το κύρος και η απήχηση της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία, περιμένει την τελική απόφαση Μεϊμαράκη. Και οι δυο ποντάρουν στην στήριξη των Καραμανλικών, ενώ η Όλγα Κεφαλογιάννη διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έχει υποστηρίξει ότι σε περίπτωση που δεν κατέβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τότε θα είναι υποψήφιος

Τέλος, δυνατή σφήνα από την Βόρειο Ελλάδα δηλώνει πως θα μπει και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ήδη, από τους παραπάνω ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Μάκης Βορίδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, παρέλαβαν από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού την λίστα με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, από τα οποία πρέπει να συγκεντρώσουν 50 υπογραφές για να θέσουν υποψηφιότητα.

«Ανθ’ ημών… Πανέτας;»

Υποψήφιος δηλώνει ότι θέλει να είναι όμως και ο… πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκος Πανέτας,

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΟΖ, Κυπριακό και ψευδαισθήσεις



Γράφουν οι: Η. Κονοφάγος , Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος

Την ώρα που μιλούμε για διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό για την επίλυσή του, δίχως να 
περιμένουμε την αξιοποίηση του φυσικού αερίου των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ, πρέπει να γνωρίζουμε μερικά δεδομένα που θεωρούνται οριστικά από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία βιάζεται να κάνει κινήσεις, για να μην υποστεί τις επιπτώσεις της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Τουρκία αν αποφεύγει να μιλήσει για το θέμα του φυσικού αερίου στις διαπραγματεύσεις, είναι απλώς επειδή θεωρεί ότι μπορεί να το κάνει διότι στην Κύπρο, οι Κύπριοι δεν ξέρουν ότι έχει κάνει ήδη συμφωνίες με το κατοχικό καθεστώς, για να παραχωρήσει τις περιοχές A,B,C,D.E,F και G. Αυτά τα δεδομένα υπάρχουν από το 2014, όπως το αποδεικνύει ο «χάρτης» της Turkish Petroleum, όπου μπορούμε να αντιληφθούμε ότι όχι μόνο καταπατούν γενικά την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά με το F και το G, ειδικά τα θαλάσσια οικόπεδα 1,2,3,8,9,12,13.

Παρατηρούμε βέβαια ότι αποφεύγουν το κοίτασμα Αφροδίτη, για να μην έχουν προβλήματα με το Ισραήλ και καταρρεύσει όλη η προσπάθεια της προπαγάνδας τους. Επίσης αμφισβητούν τις οριοθετήσεις της Κύπρου με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ αν και αποφεύγουν να τις αγγίξουν πρακτικά με το F και G. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι προσπαθούν να αφοπλίσουν τη χρήση της κυπριακής ΑΟΖ από την Κύπρο που δεν αναγνωρίζουν καν.

Με άλλα λόγια, την ώρα που υπάρχει επίσημα μια διαπραγμάτευση, η οποία παρουσιάζεται ως εύκολη γιατί επίσημα δεν υπάρχουν μεγάλα εμπόδια, βλέπουμε πώς η τούρκικη πλευρά ερμηνεύει την πραγματικότητα της κυπριακής ΑΟΖ. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να σταθούμε για να συνειδητοποιήσουμε ότι μιλούμε για ψευδαισθήσεις όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις επί της ουσίας. Διότι βλέποντας μόνο και μόνο τον χάρτη, κατανοούμε όλοι ότι το περιουσιακό και το εδαφικό είναι απλώς προσχήματα, διότι όλη η οικονομική αξία του θέματος είναι ακριβώς η κυπριακή ΑΟΖ με τα τεράστια αποθέματα της σε φυσικό αέριο βέβαια, αλλά και σε πετρέλαιο.

Γι' αυτό το λόγο ακριβώς πρέπει να δώσουμε σημασία στην κυπριακή ΑΟΖ, ειδικά τώρα που γνωρίζουμε για το κοίτασμα Ζορ, το οποίο είναι γιγαντιαίο και είναι τουλάχιστον δυο φορές μεγαλύτερο από το κοίτασμα Λεβιάθαν,

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Κοίτα που η κλοτσιά της ¨δημοσιογράφου” του βγήκε σε καλό!!!



Ελπίδα μέσω του... ποδοσφαίρου για τους Σύριους πρόσφυγες -πατέρα και γιο- οι οποίοι δέχθηκα τρικλοποδιά από εικονολήπτρια, την ώρα που διέσχιζαν τα σύνορα της Ουγγαρίας
Ο Οσάμα Αμπντούλ Μοσέν και ο γιος του Ζαΐντ, έγιναν γνωστοί από την επίθεση που δέχτηκαν από Ουγγαρέζα οπερατέρ, ωστόσο φαίνεται πως η τύχη τους... χτύπησε την πόρτα.

Η ιστορία τους συγκλόνισε όλο τον κόσμο, όπως και τον Μιγκέ Άνχελ Γκαλάν. Ο Γκαλάν, ο οποίος είναι διευθυντής της σχολής προπονητών CENAFE και υποψήφιος για την προεδρία της ισπανικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε να βοηθήσει τον Μοσέν και την οικογένειά του,.

Ο Μοσέν στη Συρια, προπονούσε μία ομάδα ποδοσφαίρου και ο γιος του Ζαΐντ αγαπά το ποδόσφαιρο και θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής. Έτσι ο Γκαλάν, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει την οικογένεια να πάρει άσυλο στην Ισπανία, προκειμένου ο Μοσέν να εργαστεί ο προπονητής εκεί.

Ο Οσάμα Μοσέν δέχτηκε με ικανοποίηση την πρόταση αυτή, τονίζοντας: «Το να πάμε στην Ισπανία είναι ένα όνειρο». Η άφιξη της οικογένειας των Σύριων στο αεροδρόμιο του Ατότσα είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ και μάλιστα ο Γκαλάν δήλωσε πως έχει βρεθεί και σπίτι για να στεγάσει την οικογένεια στο Χετάφε.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της Χετάφε εξέφρασαν από τη πρώτη στιγμή διάθεση να βοηθήσουν την οικογένεια με οποιονδήποτε τρόπο, ενώ δεν αποκλείουν στο άμεσο μέλλον να βοηθήσουν με ανάλογο τρόπο και άλλους Σύρους πρόσφυγες.
newsit.gr

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ?

Στο δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης ψηφίζουμε στα ίδια εκλογικά κέντρα από τις τελευταίες εκλογές αλλά και του δημοψηφίσματος. Επίσης, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου εσωτερικών μπορείτε να δείτε που ψηφίζετε και συγκεκριμένα στο παρακάτω link :


http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm

Παιδικοί Σταθμοί: Σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματα για το ΕΣΠΑ 2015-’16

Σήμερα θα ανακοινώσει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στην ιστοσελίδα της τα προσωρινά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2015 – 2016, με τους γονείς να έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ενστάσεις από αύριο έως και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου.
Από τις ενστάσεις που θα υποβληθούν, θα ληφθούν υπόψη μόνον αυτές που έχουν παραληφθεί και πρωτοκολληθεί μέχρι τη 10η Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00.
Μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων θα καταρτιστούν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των δυνητικά ωφελουμένων και των απορριφθεισών ανά περιφέρεια και νομό.
Από τη σύζευξη του οριστικού πίνακα κατάταξης των δυνητικά ωφελουμένων με τον οριστικό πίνακα των υπαγχθεισών δομών και με τη βοήθεια μηχανογραφικού συστήματος θα προκύψουν οι πίνακες τοποθέτησης των τέκνων των ωφελουμένων ανά θέση φιλοξενίας στις δομές ανά περιφέρεια και νομό.
Οι συγκεκριμένοι πίνακες θα αναγράφουν τον κωδικό της μητέρας και του παιδιού όσο και τα στοιχεία της αντίστοιχης δομής (επωνυμία, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).
Φέτος οι αιτούντες θα μπορούν να δουν το αποτέλεσμα της αίτησής τους από την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, αλλά για πρώτη φορά η εφαρμογή θα απαιτεί την εισαγωγή ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.
Οι οριστικοί πίνακες (για ωφελούμενες και επιλαχούσες μητέρες) θα

Δωρεάν εκπαιδευτική ημερίδα...

Η εισαγωγή στις Στρατιωτικές - Αστυνομικές Σχολές, Πυροσβεστική Ακαδημία και τα ΤΕΦΑΑ.

Δωρεάν εκπαιδευτική ημερίδα διοργανώνει το Πρότυπο Κέντρο Αθλητικής Προετοιμασίας των North Trainers, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, για 4η συνεχόμενη χρονιά , στο Grand Hotel Palace στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2015 με θέμα

''Η εισαγωγή στις Στρατιωτικές - Αστυνομικές Σχολές, Πυροσβεστική Ακαδημία και τα ΤΕΦΑΑ''

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιά είναι η σωστή απάντηση?


Μπορείς να βάλεις τους αριθμούς 1 έως 9 στο παρακάτω σχήμα έτσι ώστε κάθε ευθεία γραμμή να βγάζει άθροισμα 18;
























Μπορείς να βάλεις τους αριθμούς 1 έως 9 στο παρακάτω σχήμα έτσι ώστε κάθε ευθεία γραμμή να βγάζει άθροισμα 18;

Ας εξασκήσουμε το μυαλό μας!